Με όχημα την ενέργεια ΑΡΚΑΔΙ GREEN STOP και κεντρικό μήνυμα “Μαθαίνουμε να πλένουμε σωστά τα χέρια μας” ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαίδευση των μεγάλων και μικρών δημοτών του Δήμου Νέου Ηρακλείου Αττικής, στο σωστό πλύσιμο των χεριών. Περισσότεροι από 1180 δημότες ενημερώθηκαν υπέυθυνα ενώ 700 από αυτούς έπλυναν τα χέρια τους υπό τις οδηγίες της ομάδας των προϊόντων Αρκάδι.

Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Νέου Ηρακλείου “Μπορεί τα μέτρα να χαλάρωσαν αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο κίνδυνος της πανδημίας δεν συνεχίζει να υπάρχει. Για να διατηρήσουμε λοιπόν την καλή μας εικόνα ως χώρα και να αποφύγουμε νέες περιπέτειες, πρέπει να συνεχίσουμε να κλείνουμε την πόρτα στον ιό με απλές κινήσεις στην καθημερινότητά μας. Μαζί με την ελληνική εταιρία Αρκάδι δείχνουμε στην κεντρική πλατεία και έξω από το δημαρχείο πως πλένουμε σωστά τα χέρια μας, πως με αυτή την πλέον εύκολη πράξη θωρακίζουμε την Υγεία μας, το πολυτιμότερο αγαθό”.

Το ΑΡΚΑΔΙ GREEN STOP είναι ένα διαδραστικό concept που στοχεύει στην εκμάθηση αλλά και στην εκπαίδευση όλων των παιδιών (και των γονιών τους) σχετικά με τον χρόνο (20 δευτερόλεπτα σύμφωνα με τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό) αλλά και τον τρόπο πλυσίματος των χεριών (κινήσεις μπροστά και πίσω με έμφαση στα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλα), ώστε με τη χρήση των πιο αγνών προϊόντων υγιεινής, να εξαλειφθεί ο πιθανός κίνδυνος διαφόρων μολύνσεων.

Μετά το Δήμο Νέου Ηρακλείου το Αρκάδι Green Stop θα κάνει στάση και σε άλλους δήμους και σημέια σε όλην την Ελλάδα για να συνεχίσει το εκπαιδευτικό του έργο.