Ιστορία

1946

Το 1946, ο Γεώργιος Μαλικούτης ιδρύει την σαπωνοποιία με την επωνυμία «Αρκάδι», ονομασία που δόθηκε για να τιμηθεί η ιστορική Μονή Αρκαδίου στο Ρέθυμνο, αλλά και η ομώνυμη επαρχία ονομαστή για την ελαιοπαραγωγή της. Η εταιρεία ξεκίνησε φτιάχνοντας, από τα ελαιόλαδα της περιοχής που έμεναν αδιάθετα, λόγω υψηλής οξύτητας λευκό σαπούνι σε μεγάλες άσπρες πλάκες γνωστό ως «Ταμπακάς». Έτσι σε μια εποχή που η παραγωγή αποτελούνταν κατά κύριο λόγο από πράσινο σαπούνι η σαπωνοποιία Αρκάδι διαφοροποιήθηκε.

1951

Λανσάρεται το Αρκάδι Τρίμμα Πράσινου Σαπουνιού. Από μια ροκάνα στην οποία τριβόταν ο Ταμπακάς, με άπλωμα σε τελάρα για ξήρανση ξεκινά η παραγωγή του Τριμμένου Πράσινου Σαπουνιού. Το Αρκάδι Τρίμμα συσκευάζεται σε πάνινα σακουλάκια και κάνει το πλύσιμο των ρούχων ευκολότερο στα νέα πλυντήρια της εποχής.

1970

Το 1970 την εταιρεία αναλαμβάνουν τα δύο παιδιά του, ο Νικόλαος και ο Ζαχαρίας Μαλικούτης.

Πιστοί στο όραμα και στη φιλοσοφία που κληρονόμησαν, έκαναν τα σαπούνια “Αρκάδι” γνωστά στην ευρύτερη ελληνική αγορά διευρύνοντας τη διάθεση των προϊόντων Αρκάδι από τα καταστήματα «εδώδιμα & αποικιακά» στο διαρκώς εξελισσόμενο οργανωμένο λιανεμπόριο.

1972

Λανσάρεται η πολυσυσκευασία πράσινου σαπουνιού σε πλάκες.

1980

Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την εξέλιξη της εταιρείας. Γίνεται πραγματικότητα η μετεγκατάσταση της παραγωγής σε ιδιόκτητο χώρο στον Ασπρόπυργο με πλήρη ανανέωση όλου του μηχανολογικού εξοπλισμού.

1990

Οι νέες συσκευασίες που ενημερώνουν για τη χρήση του σαπουνιού σε νιφάδες στο πλυντήριο είναι έτοιμες και η εταιρεία ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης με δειγματοδιανομή σε νέες μαμάδες στα μαιευτήρια.

Με αυξημένη παραγωγική δυνατότητα προχωρά σε συνεργασίες με άλλες ελληνικές εταιρείες και δημιουργεί από κοινού προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας , με σύνθεση βασισμένη στο σαπούνι, τεχνογνωσία που η εταιρεία και το προσωπικό της κατέχει άριστα.

2000

Με αρωγό την πείρα πάνω στην σαπωνοποίηση, η εταιρεία προχωρά στο σχεδιασμό νέας μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης στρατηγικής προσέγγισης του καταναλωτή καθώς η ελληνική αγορά αλλάζει και αναπτύσσεται.

2005

Μετά από 59 χρόνια παρουσίας στο εμπορικό κέντρο η εταιρεία μεταφέρει και τις εμπορικές λειτουργίες της στο ιδιόκτητο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Στο τιμόνι της είναι δυναμικά οι κόρες του Νικόλαου Μαλικούτη ο οποίος , μετά από 40 χρόνια δημιουργίας ,αναλαμβάνει ρόλο συμβούλου και από κοινού σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα εκσυγχρονισμού της εταιρείας.

2006

Ανασχεδιασμός του λογοτύπου Αρκάδι.

2007 – 2009

Κυκλοφορούν οι νέες συσκευασίες των προϊόντων Αρκάδι για τις σκόνες πλυντηρίου.

Οι προκλήσεις είναι μεγάλες για αυτήν την οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε πριν 60 χρόνια σαν όραμα.Υλοποιεί το σχέδιο εξωστρέφειας με σύγχρονη διαφημιστική καμπάνια σε όλο τον περιοδικό τύπο και αντίστοιχες δειγματοδιανομές . Η εξωστρέφεια της μάρκας πλαισιώνεται με διάφορες συμμετοχές σε forum, με αυτό της Α’ Παιδιατρικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τον εορτασμό των 150 χρόνων από τη ίδρυση της Α’ Πανεπιστημιακής Μονάδας νοσημάτων Παίδων στην Ελλάδα, να ξεχωρίζει.

2010

Καινοτόμα προϊόντα με βάση το σαπούνι για το πλυντήριο ρούχων έρχονται να συμπληρώσουν τη μοντέρνα εμφάνιση της σειράς προϊόντων Αρκάδι.
Υγρό πλυντηρίου Αρκάδι με πράσινο σαπούνι και Μαλακτικό Αρκάδι Baby με φυσικό εκχύλισμα ελιάς.

2012

Έναρξη τηλεοπτικής διαφημιστικής εκστρατείας για τα προϊόντα Αρκάδι.

2015

Λανσάρεται το Αρκάδι Family 2 σε 1 υγρό πλυντηρίου και μαλακτικό με πρωτοποριακή και καινοτόμα σύνθεση βασισμένη στα φυτικά ένζυμα για το πλύσιμο των ρούχων όλης της οικογένειας.

2016

Νέα εποχή Αρκάδι με ανασχεδιασμό λογοτύπου, επανασχεδιασμό όλων των συσκευασιών.

Διάθεση των προϊόντων Αρκάδι σε 196 σημεία σε όλην την Κύπρο από τον όμιλο Παπαέλληνα

05.2019

Εξαγωγική δραστηριότητα και διάθεση των προϊόντων Αρκάδι στην Πολωνία από την iStart.

10.2019

1o βραβείο για το Αρκάδι Baby στη Bio Expo Βαρσοβίας.

11.2019

Αναγνώριση των προϊόντων Αρκάδι από τη Vegan Society ως 100% κατάλληλα για Vegan.

2020

Κυκλοφορεί το καινοτόμο Νέο Υγρό Πράσινο Σαπούνι για τα χέρια με αντιβακτηριδιακό παράγοντα σε πρωτοποριακή οικολογική συσκευασία από ανακυκλωμένα δίχτυα.

02.2021

Το Υγρό Πράσινο Σαπούνι χεριών τιμάται με την ανώτατη διάκριση “Platinum” στην κατηγορία Green Products στα Green Awards.

08.2022

Το Αρκάδι γίνεται μέλος της οικογένειας ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: το εμβληματικό brand ενσωματώνεται σε μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, με την οποία μοιράζεται κοινή φιλοσοφία, αξίες και αφετηρία: την ελληνική ταυτότητα, τον σεβασμό στην παράδοση, την καινοτομία, την υψηλή ποιότητα και την βιωσιμότητα! Η συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην μακρόχρονη ιστορία του ΑΡΚΑΔΙ!

2023

Mια Νέα Εποχή ξεκινά για το Αρκάδι με την ανανέωση του λογοτύπου και συνολικά της εικόνας όλων των προϊόντων, με γνώμονα πάντοτε την καινοτομία και την μείωση του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος! Η μετάβαση από πλαστικό περιτύλιγμα σε χάρτινη συσκευασία για όλα τα Σαπούνια ΑΡΚΑΔΙ εξασφάλισε την μείωση 3,5 τόνων πλαστικού/έτος.

Tην ίδια χρονιά καλώς ορίζουμε τα ΝΕΑ! Απορρυπαντικά Ρούχων Αρκάδι Plant Active! Στο Αρκάδι πιστεύουμε πως δε χρειάζεται να κάνουμε συμβιβασμούς ανάμεσα στο καλό για την υγεία μας & το περιβάλλον και την αποτελεσματική καθαριότητα. Αξιοποιώντας τη δύναμη της φύσης με σύγχρονους τρόπους, τα ΝΕΑ Αρκάδι Υγρά Απορρυπαντικά με πράσινο και λευκό σαπούνι και την προηγμένη φόρμουλα Plant Active με ένζυμα 100% φυσικής προέλευσης, εξασφαλίζουν άψογα αποτελέσματα και στους πιο σκληρούς λεκέδες.

Στο τέλος του 2023, το Αρκάδι, εισέρχεται σε μια ακόμα κατηγορία Home Care, λανσάροντας Υγρά Πιάτων με Πράσινο Σαπούνι & την προηγμένη φόρμουλα Plant Active με ένζυμα φυσικής προέλευσης. Εστιάζοντας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, τα υγρά πιάτων Αρκάδι έρχονται σε πρακτικές, επαναγεμιζόμενες συσκευασίες με αντλία που συνοδεύονται από ανταλλακτικά σακουλάκια refill με 80% λιγότερο πλαστικό. Αποτελεσματικά με τα πιάτα, φιλικά προς το περιβάλλον, απαλά με το δέρμα, σε ευχάριστα αρώματα!

Φυσικο Πράσινο Σαπούνι Αρκάδι - Ιστορία
Πράσινο Σαπούνι Ελαιόλαδου Αρκάδι - Ιστορία
Πράσινο Σαπούνι Σαπωνοποιία Αρκάδι - Ιστορία
Φυσικο Πρασινο Σαπουνι Ελαιολαδου Αρκαδι - Ιστορια
Φυσικο Πράσινο Σαπούνι Αρκάδι family - Ιστορία
Φυσικο Πράσινο Σαπούνι Αρκάδι Vegan - Ιστορία
Φυσικο Πράσινο Σαπούνι Αρκάδι green awards - Ιστορία
Παπουτσάνης
Αρκάδι