Ένα από τα πιο συχνά New Year Resolutions εκτός από τη δίαιτα είναι και οι οργανωμένες ντουλάπες. Το 2021 ίσως να είναι λοιπόν η χρονιά τους. Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες οδηγίες πως θα το καταφέρετε σε περίπτωση που το πάρετε απόφαση.

Τα κουτιά με τα διαχωριστικά είναι μια εξαιρετική λύση οργάνωσης της ντουλάπας, ειδικά για τα εσώρουχα, τις κάλτσες, τα t-shirts, τα αξεσουάρ αλλά και όλα τα βρεφικά ρούχα. Πριν τα προμηθευτείτε, μετρήστε τις διαστάσεις των ραφιών και των συρταριών που θα τα τοποθετήσετε, ώστε να επιλέξετε τα σωστά μεγέθη και φροντίστε να εκμεταλλευτείτε σωστά όλους τους χώρους της ντουλάπας.

Χωρίστε τα ρούχα ανά κατηγορία και τοποθετήστε τα ανάμεσα στα διαχωριστικά.

Τα t-shirts μπορείτε να τα διπλώσετε στις δύο πλαϊνές πλευρές τους ώστε τα μανίκια να ακουμπούν στην πλάτη της μπλούζας (όπως είναι συνήθως διπλωμένα στα καταστήματα) και έπειτα να τα τυλίξετε σε κυλίνδρους.

Για τα εσώρουχα επιλέξτε κουτιά με παραλληλεπίπεδες θέσεις και διπλώστε τα απλά.

Φυλάξτε τις κάλτσες τυλίγοντάς το κάθε ζευγάρι σε κύλινδρο. Με αυτό τον τρόπο προστατεύετε τα λάστιχά τους.

Την ίδια τακτική μπορείτε να ακολουθήσετε για να φυλάξετε τα φουλάρια σας, τις ζώνες και τα αξεσουάρ σας.

Τα βρεφικά ρούχα, λόγω μεγέθους, μπορούν να φυλαχτούν σχεδόν όλα σε τέτοιου είδους κουτιά. Φροντίστε να προμηθευτείτε κουτιά με μεγαλύτερους χώρους ανά διαχωριστικό ή ενιαία κουτιά (χωρίς διαχωριστικά) και τοποθετήστε τα μέσα είτε τυλιγμένα σε κυλίνδρους είτε διπλωμένα και όρθια – το ένα πίσω από το άλλο.

Για περισσότερη έμπνευση μπορείτε να παρακολουθήσετε τη σειρά Tidying Up με τη Γιαπωνέζα guru της τακτοποίησης Marie Kondo, στο YouTube ή στο Netflix και το Get Organised with The Home Edit, επίσης στο Netflix.