Αυτός ο χειμώνας που δεν έλεγε να έρθει,μάλλον πλησιάζει.
Αν δεν το έχετε κάνει ακόμα λοιπόν, είναι σίγουρα η ώρα για να κατεβάσετε τα χειμερινά και να φυλάξετε τα καλοκαιρινά ρούχα.
Παρακάτω θα βρείτε μερικά χρήσιμα tips για αυτή την κατά τα άλλα άχαρη δουλειά.

  1. Δεν χάνουμε την ευκαιρία να “ξεσκαρτάρουμε”. Υπάρχουν αυτά τα ρούχα που αποκλείεται να ξαναφορέσουμε του χρόνου. Πάρτε το απόφαση και αφήστε στην άκρη ρούχα που δεν σας κάνουν, δεν σας πολυαρέσουν, τα έχετε βαρεθεί, είναι εκτός μόδας ή δεν τα έχετε φορέσει πάνω από δύο χρόνια (αυτό σημαίνει με βεβαιότητα ότι δεν θα τα αναζητήσετε την επόμενη σεζόν). Χαρίστε τα ή ανακυκλώστε τα. Θα εκτιμήσετε πραγματικά αυτή σας την απόφαση όταν με το καλό χρειαστεί να τα ξανακατεβάσετε, γιατί λιγότερα “άχρηστα” ρούχα σημαίνει λιγότερος χρόνος στο πάνω-κάτω κάθε χρόνο.
  2. Καθαρίστε την ντουλάπα σας με ένα φυσικό καθαριστικό και επιλέξτε ένα εξίσου φυσικό σκοροαπωθητικό.
  3. Είναι σημαντικό τα καλοκαιρινά ρούχα που θα αποθηκεύσετε να είναι πλυμένα και καθαρά, ώστε να τα βρείτε έτοιμα το επόμενο καλοκαίρι αλλά και για να μην προσελκύσουν τον σκόρο.
  4. Φροντίστε να ταξινομήσετε τα ρούχα προς αποθήκευση με βάση το είδος. Τα παντελόνια με τα παντελόνια, τα μπλουζάκια με τα μπλουζάκια κ.ο.κ. Έτσι θα είναι πιο εύκολο να αναζητήσετε κάποιο ρούχο αν τυχόν το χρειαστείτε πριν την επίσημη “ώρα” του.
  5. Εάν χρειαστεί να αποθηκεύσετε τα ρούχα σας σε τσάντες, μείνετε μακριά από το πλαστικό που πολλές φορές φθείρει τα υφάσματα και προτιμήστε υφασμάτινες θήκες ή κουτιά αποθήκευσης.
  6. Εάν έχετε σοβαρό πρόβλημα χώρου αποθήκευσης, μια καλή λύση εξοικονόμησης χώρου είναι οι τσάντες αποθήκευσης με αποσυμπίεση αέρα.
  7. Επιλέξτε ένα φυσικό αρωματικό όπως κλωναράκια λεβάντας για να μυρίζουν όμορφα τα ρούχα που θα αποθηκεύσετε.
  8. Για να φρεσκάρετε τα χειμερινά ρούχα που θα τοποθετήσετε στη ντουλάπα σας, αρκεί να τα σιδερώσετε. Αν κάποιο ρούχο δεν μυρίζει φρεσκάδα μετά το σιδέρωμα, απλά μπορείτε να το πλύνετε ξανά στο μικρό πρόγραμμα του πλυντηρίου σας.

Καλό χειμώνα!